KAKO SE POLAŽE ISPIT IZ PSIHOLOGIJE?

Instrukcije



OSNOVNE STUDIJE FDU, Beograd
Svi ispiti iz psihologije na osnovnim studijama, dakle  ispiti iz predmeta PSIHOLOGIJA 1, 2, 3 i 4 polažu se pismeno, isključivo u grupi, popunjavanjem testa, u trajanju od dva školska časa.  Pitanja u testu su vezana za gradivo koje je obrađeno tokom nastave, mogu biti otvorenog, zatvorenog i esejističkog tipa. Rezultati se oglašavaju istog dana na blogu, i u zakazanom terminu za upisivanje ocene. 

MASTER STUDIJE FDU, Beograd
Svi ispiti iz psihologije na MASTER studijama polažu se pismeno, u grupi, u trajanju od dva školska časa. Pitanja mogu biti otvorenog, zatvorenog i esejističkog tipa, uz osvrt na uvide stečene tokom kursa.

DOKTORSKE NAUČNE STUDIJE FDU, Beograd
Za ispite iz PSIHOLOGIJE KREATIVNOSTI, PSIHOLOGIJE SNOVA i PSIHOLOGIJE KOMUNIKACIJE potrebno je napisati seminarski rad ili uraditi projektni zadatak u dogovoru sa predavačem.  Ispit se sastoji od prikaza i odbrane seminarskog rada koji se u pismenoj formi predaje nedelju dana ranije u službi „Studentska pitanja“ i šalje na e-mail adrese predavača,  ili od diskusije projektnog zadatka u okviru grupe.
Teme, lista literature za svaki kurs kao i Uputstvo za pisanje seminarskih radova možete preuzeti na ovom blogu. 
Dodatne informacije o načinu polaganja, temama, užoj i široj literaturi za svaki kurs mogu se proveriti u terminu konsultacija četvrtkom u 10 u kabinetu 24.
NAPOMENA 
Studenti koji su pohađali nastavu „po starom“ polažu ispite iz Psihologije 1 i 2 ukoliko im je ostao ispit koji se nekada zvao PSIHOLOGIJA I, odnosno ispite iz Psihologije 3 i 4 ukoliko im je ostao ispit koji se nekada zvao PSIHOLOGIJA II. Način polaganja je isti kao i za druge studente što je opisano u prva tri pasusa ovog teksta.